Achtergrondinformatie

SaeboSTRETCH

De SaeboSTRETCH is een dynamische rustspalk. De spalk kan zowel in een acute (ter voorkoming van verkorting) als in een chronische fase ingezet worden. Een aantal kenmerken van de SaeboSTRETCH:

  • Er worden drie verschillende (weerstand) handplaten meegeleverd zodat per patient de juiste gebruikt kan worden.
  • De stand van de pols kan individueel ingesteld worden
  • De positie van de duim kan ingesteld worden
  • De liner (stoffen gedeelte) kan gemakkelijk verwijderd worden voor schoonmaken.

De SaeboSTRETCH is verkrijgbaar in vijf verschillende maten: XXS, XS, S, M en L. Hiermee is de SaeboStretch ook geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Klik hier voor het bestelformulier van de SaeboSTRETCH.

saebo-stretch-comparison-chart-small

 

 

Doel SaeboSTRETCH

Verschil tussen statisch spalken en dynamisch is in bijgaand overzicht duidelijk zichtbaar.  Het doel van de SaeboSTRETCH is o.a. het voorkomen van contracturen. Iets wat bij statische spalken nogal snel voor kan komen. Een andere doelstelling van de SaeboSTRETCH is het stretchen van de spieren in de onderarm/pols/vingers. Dit kan gedaan worden door middel van de handplaat in een andere hoek te brengen. Belangrijk is dan ook om een juiste beoordeling te maken waar men moet beginnen. In een zeer acute fase kan vaak nog begonnen worden in een 25 graden extensie stand, in een Chronische fase dient wel rekening gehouden te worden in reeds verkorting van de spieren zodat je vaak begint in een palmairflexie stand.

Research papers

 

Video Saebo Stretch