Achtergrondinformatie

SaeboGLOVE

De SaeboGLOVE is een lichtgewicht functionele handschoen die zowel tijdens de therapie als thuis kan worden gebruikt om ADL taken (beter) uit te voeren. Veerringen (ook wel: O-ringen) helpen de vingers en duim bij het strekken na een grijpbeweging zodat de hand weer functioneel kan worden ingezet.

Gebruik van SaeboGLOVE

De SaeboGLOVE wordt veel ingezet bij CVA patiënten. Daarnaast is deze functionele handschoen ook uitermate geschikt voor patiënten met andere neurologische aandoeningen zoals MS, ALS, Guillain-Barré, CP, radialis problemen en orthopedische aandoeningen met afhangende pols en/of gebrekkige vinger extensie. De Glove is ook geschikt voor kinderen vanaf 7/8 jaar.

Benodigdheden SaeboGLOVE

De SaeboGLOVE wordt geleverd in 16 verschillende maatcombinaties. Elke zogenoemde ‘Kit’ bestaat naast de handschoen uit trainingsmateriaal (vier schuimblokjes en een zachte bal), een setje O-ringen en een handig opbergtasje.

Wenst u de SaeboGLOVE te bestellen, dan verzoeken we u het maatformulier in te vullen. Dit formulier dient tevens als handleiding. Het is van belang dat de metingen zo nauwkeurig mogelijk worden uitgevoerd. Laat u de meting liever door ons uitvoeren? Neem dan contact met ons op.

Overweegt u de SaeboGLOVE aan te schaffen, maar bent u er nog niet helemaal over uit? Vraag dan een proefplaatsing aan.

 

Bent u inmiddels in het bezit van de SaeboGlove en wilt u weten hoe u de functionele handschoen moet aantrekken? Bekijk dan onderstaande video.

Video SaeboGLOVE