Achtergrondinformatie

MAS

De MAS, door Hankamp Rehab BV zelf ontworpen en ontwikkeld, is een dynamische armondersteuning die met name geschikt als therapeutisch hulpmiddel. De MAS kan zowel zittend als staand gebruikt worden en heeft in zijn klasse één van de grootste ‘Range of Motion’.

De MAS dient zowel als hulpmiddel voor de patiënt als voor de therapeut. Nadat de unit drie jaar geleden geplaatst werd was een van de eerste reacties van de therapeut ‘voor het eerst in mijn carrière heb ik ‘s avonds geen rugpijn meer’.

De MAS wordt geleverd met een tafelsteun en kan optioneel uitgerust worden met een verrijdbaar baseframe. De hoeveelheid compensatie kan gemakkelijk ingesteld worden en omdat er een overzichtelijke ‘scaling’ is aangebracht, kan een voortgangsrapportage per patiënt gemakkelijk bijgehouden worden.

Een ander bijkomend voordeel is de prijs. Interesse? Vraag hem dan bij ons aan. Een gratis proefplaatsing is overigens ook mogelijk.

Download hier een brochure:

Studies MAS

Ook voor de MAS zijn er diverse studies beschikbaar aangezien er op het gebied van gewicht compensatie van schouder en arm veel onderzoek is gedaan. Een aantal onderzoeken kan hieronder worden bekeken.

Research papers:

Video MAS