Soft-Pro

SoftPro in het kort

Hoewel de mogelijkheden van technologie eindeloos zijn, wordt er door patiënten met geen of verzwakte handfunctie nog maar weinig gebruik gemaakt van orthesen en andere robotische ondersteunende hulpmiddelen 다운로드. Waarom? De kosten zijn hoog en de apparaten zijn vaak complex.

Het project Soft-Pro heeft als doel hier verandering in te brengen. Een effectieve samenwerking tussen het hulpmiddel en de patiënt is bij het gebruik van robotica cruciaal 다운로드. Eenvoud staat hierbij centraal. Om gebruiksvriendelijke hulpmiddelen te ontwikkelen moet vaak complexe technologie op een nieuwe manier worden toegepast ms office 2007 평가판.

Deelonderzoek – SoftHandX

Dit deelonderzoek binnen het Soft-Pro project heeft geleid tot de ontwikkeling van de SoftHandX. Deze van oorsprong prothesehand, geschikt voor mensen met een onderarmamputatie, is op een nieuwe manier toegepast zodat ook mensen met een verzwakte handfunctie het apparaat in kunnen zetten tijdens revalidatietherapie 충북소통메신저 다운로드. Dit ‘derde’ handje neemt de taak (bijvoorbeeld het oppakken van een object) over van de aangedane hand, maar wordt aangestuurd door de gebruiker zelf (bijv 다운로드. door een vinger van de aangedane hand te bewegen). Een studie met tien proefpersonen heeft aangetoond dat het inzetten van de SoftHandX mensen motiveert om hun hand te blijven trainen 다운로드.

 

Deelonderzoek – Schouderorthese

De naam suggereert het al 다운로드. Tijdens dit project ligt de focus op de ontwikkeling van een nieuwe schouderorthese voor patiënten die last hebben van schouderpijn t.g.v. een schouder subluxatie. Het ondersteunen van de arm heeft vaak een gunstig effect op de pijnklachten doordat de ondersteuning de constante rek op de weefsels rond het schoudergewricht vermindert. Het ondersteunen van de arm kan bijvoorbeeld met een sling of andere orthese. Veel patiënten hebben echter nog een resterende schouderfunctie die wordt beperkt door de sling. Het doel van dit project is om een schouderorthese te ontwikkelen die de kop van de bovenarm goed positioneert en tegelijkertijd niet de bewegingen belemmert.
In de zomer/najaar van 2020 zal blijken of de schouderorthese het gewenste effect op leveren. De resultaten hiervan zullen t.z.t. worden gepubliceerd.

 

Soft-Pro wordt gefinancierd door het EU Horizon2020 Onderzoeks- en Innovatieprogramma. No. 688857