Achtergrondinformatie

Rehacom

Rehacom is een softwareprogramma ontwikkeld door therapeuten op het gebied van cognitieve revalidatie 다운로드. Rehacom biedt niet alleen uitkomst voor CVA patiënten maar ook voor patiënten die hersenbeschadiging hebben opgelopen als gevolg van traumatisch hersenletsel, tumor of MS 반지의 제왕 3.

Het softwarepakket bestaat uit 29 verschillende modules en bevat onder andere aandachts- en concentratie-oefeningen, geheugen- en planningsoefeningen en oefeningen voor visuele problemen zoals Neglect 성월동화 다운로드. Deze modules kunnen gecombineerd worden of afzonderlijk per patiënt worden ingezet.
Het is een adaptief programma dat zich automatisch aanpast aan het kunnen van de patiënt tijdens het meetmoment ms word 무료. Zo is het niet aan de therapeut om de moeilijkheidsgraad van de patiënt telkens te beoordelen en vervolgens aan te passen. Dit betekent echter niet dat de therapeut de oefeningen niet kan aanpassen 다운로드. De therapeut kan namelijk voorkeursinstellingen als input (manier van interactie; muis of toetsenbord), stimuli (geluid, visueel), duur en snelheid aanpassen.
Daarnaast speelt het systeem sterk in op motivatie door de mogelijkheid te bieden in te kunnen spelen op de persoonlijke situatie van de patiënt. Oftewel, er zijn beroepsspecifieke oefeningen net als oefeningen die aansluiten op de patiënts’ persoonlijke voorkeur.
Wat betreft voortgangsregistratie, beschikt de software over een zeer logisch en overzichtelijk systeem. De resultaten kunnen per oefening, van alle sessies tot dusver, in kaart worden gebracht evenals het aantal gemaakte fouten per kant (links/rechts). Hiermee wordt het revalidatietraject van elke patiënt nauwlettend in de gaten gehouden.

Rehacom kan ingezet worden in een zeer acute fase van het herstel van een beroerte / CVA maar kan ook in de chronische fase nog steeds een toegevoegde waarde hebben.

Rehacom wordt wereldwijd ingezet waarbij in Duitsland 95% van alle revalidatieklinieken Rehacom reeds toepast tijdens de revalidatie. Het is een “evidence based“programma en gelamineerd als een medisch product.

De software wordt aangeschaft per licentie. Naast het aanschaffen van een licentie voor een werkstation, is het ook mogelijk een licentie aan te schaffen voor meerdere werkstations op een locatie. Op deze manier kunnen er meerdere patiënten tegelijk oefenen onder begeleiding van een therapeut én worden tevens de kosten gedrukt. Als laatste is het mogelijk een licentie voor thuisgebruik aan te schaffen.

Gratis proberen? Vraag een gratis “probeer-licentie” bij ons aan. U hebt alleen uw eigen computer nodig (liefst wel met een redelijke video kaart).

Download hier de Engelstalige brochure.

Of hier de verkorte Nederlandse versie. 

다운로드

Screening Modules

Alvorens daadwerkelijk aan de revalidatie te beginnen, vindt er een screening plaats. Rehacom beschikt over negen verschillende screening modules waarmee inzicht wordt verkregen in de beperkingen van de patiënt en hiermee tevens de functies die nog intact zijn 다운로드. De uitkomst van de screeningstest vloeit voort uit een vergelijking met de resultaten van een niet-patiënt (zelfde geslacht en leeftijd).

Klik hier voor meer informatie 반지의 제왕 3.

Research papers

Er is inmiddels veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van intensieve cognitieve revalidatie. Zo is er ook onderzoek gedaan naar de invloed van Rehacom op geheugen en aandacht bij patiënten met traumatisch hersenletsel.  Na acht weken bleek dat de patiënten die de cognitieve oefeningen van Rehacom hadden uitgevoerd significant hoger scoorden dan de patiënten die de standaard cognitieve oefeningen hadden verricht 성월동화 다운로드.

Klik hier voor meer wetenschappelijk onderzoek over intensieve cognitieve revalidatie ms word 무료.

 

Video Rehacom