Achtergrondinformatie

De sensoren van APDM, de Opals, kunnen op meerdere plekken op het lichaam worden bevestigd. De sensoren zijn klein, stil en draadloos waardoor de persoon niet tot nauwelijks merkt dat de sensoren op het lichaam bevestigd zijn. Dit zorgt ervoor dat het systeem natuurlijke bewegingen kan meten.

Door de draadloze verbinding is het mogelijk overal en altijd metingen uit te voeren. Voor de opslag van de verzamelde data kan het zowel op de Opal zelf als op een computer worden opgeslagen. In dit laatste geval worden de resultaten doorgestuurd tijdens de test waardoor het systeem als biofeedback kan worden gebruikt. Wat betreft de hoeveelheid data die kan worden opgeslagen, is het mogelijk per sensor meer dan 30 dagen aan data op te slaan. Een ander bijkomend voordeel is dat de Opal 8 uur of langer mee gaat zonder dat het moet worden opgeladen. Een factor die hier deels invloed op heeft is de manier waarop de data wordt opgeslagen.

Ten behoeve van het revalidatieproces kan de Opal gesynchroniseerd worden met andere apparaten zoals EMG apparatuur.

De Opal is geïntegreerd in meerdere software pakketten:

  • Motion Studio
  • Mobility Lab
  • Moveo Explorer

Hoewel de hoeveelheid sensoren per pakket is vastgesteld is het ook mogelijk hier van af te wijken door zelf de gewenste hoeveelheid sensoren aan te schaffen. Belangrijk hierbij is dat er 24 sensoren kunnen worden aangesloten op een netwerk. Met behulp van de Opal kan er dus op objectieve en daardoor zeer nauwkeurige manier inzicht worden gekregen in het revalidatieproces van de patiënt.

 

Vragen?

Voor meer informatie en/of vragen verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Video Opal