Yband Therapy AG

Yband Therapy is een Zwitserse onderneming opgericht door Christoph Rickert en Samuel Bauer. In 2015 zagen ze het als hun taak de revalidatiemarkt te voorzien in dat waar het in hun ogen  nog aan ontbrak; sensortechnologie.

Een beroerte is vaak de oorzaak van een halfzijdige verlamming of zwakte. In de meeste gevallen uit zich dit onder meer in beperkte functionaliteit van de arm en hand. ADL taken zullen hierdoor met minder souplesse kunnen worden uitgevoerd dan voorheen. Dankzij de bestaande technologieën en de innovatieve producten die de revalidatiesector op dit moment rijk is, is een positief vooruitzicht allesbehalve een illusie. Hier draagt ook Yband Therapy aan bij met haar draagbare sensoren.

De door Yband Therapy ontworpen sensoren worden om de pols gedragen en registeren álle armbewegingen. Dat wil zeggen, zelfs een handdruk wordt geregistreerd door deze smart sensoren. Het doel van deze sensor based technologie is inzicht te krijgen in de hoeveelheid activiteiten van de aangedane arm, in relatie tot de niet aangedane arm. Dit kan in een thuissituatie of tijdens therapiesessies.

 

 

Producten

Arys™ Me

De arm tracking sensor voor de thuissituatie

Arys™Pro

De arm tracking sensor voor therapeutisch gebruik