Yband

Yband is een Zwitserse onderneming opgericht in 2015.

In het assortiment van Yband zitten tracking sensoren voor arm-hand.

Arys Pro is geschikt voor professionele doeleinden. Kortom, om van meerdere patiënten arm-hand bewegingen in kaart te brengen.

Het doel van deze sensor based technologie is inzicht te krijgen in de hoeveelheid activiteiten van de aangedane arm, in relatie tot de niet aangedane arm. Dit kan in een thuissituatie of tijdens therapie sessies. Tevens bevatten de sensoren de mogelijkheid om targets in te stellen van de hoeveelheid bewegingen en indien de patiënt deze niet haalt wordt hij gewaarschuwd door trillingen / vibratie van de sensor.

Software wordt meegeleverd zodat je als therapeut vervolgens de sensoren synchroniseren en data uitlezen wat een patiënt over een bepaalde periode aan activiteiten heeft ondernomen. Op deze manier ben je dus in staat om de veel voorkomende “non-use” van de aangedane zijde te bespreken en eventueel te voorkomen.

Tweede product in het assortiment is de Arys Me die met name geschikt is voor individuele thuisgebruik. Met de App die je kan downloaden kun je zelf inzien wat je doet en wat je zou moeten doen.