Achtergrondinformatie

Rehacom

Rehacom is een software die opgebouwd is door specialisten met betrekking tot cognitieve revalidatie.

Het software pakket kan bestaan uit verschillende (in totaal 32) modules. Modules kunnen gecombineerd worden of afzonderlijk per patiënt worden ingezet. Er is een zeer logische en duidelijke voortgang registratie per patiënt mogelijk gedurende de oefeningen.

Rehacom kan onder anderen  helpen bij aandacht- en concentratie- oefeningen, bij verschillende geheugen- en planningstaken en bij diverse visuele problemen zoals bijvoorbeeld Neglect. Rehacom kan ingezet worden in een zeer acute fase van het herstel van een beroerte / CVA maar kan ook in de chronische fase nog steeds een toegevoegde waarde hebben.

Rehacom wordt wereldwijd al ingezet maar in Duitsland werkt 95 % van alle revalidatie klinieken met het Rehacom. Het is “evidence based” programma en gelamineerd als een Medisch product.

De kosten voor het gebruik van de software blijven laag aangezien de software wordt aangeschaft per licentie. Zo kan het mogelijk zijn bij normaal gebruik om de kosten voor de apparatuur  en software onder de 2 euro per uur te houden. Tevens is het mogelijk om de software per server aangestuurd te krijgen zodat meerdere patiënten tegelijk kunnen oefenen met bv maar 1 begeleidende therapeut.  Hiermee wordt de inzet van de therapeut nog kosten gunstiger ingezet.

Gratis proberen ? Vraag een gratis “probeer-licentie” aan. U hebt alleen u eigen computer nodig (liefst wel met een redelijke video kaart). Vraag deze licentie vandaag nog aan bij Hankamp Rehab BV.

De Engelstalige brochure kunt U hier downloaden:

RehaCom_Katalog_Englisch_2013_08_web

Screening Modules.

Binnen Rehacom zijn er 9 verschillende screening modules mogelijk. De screening modules hebben het grote voordeel dat je diagnose en  opvolging gedementeerd kan vastleggen.  Dit bespaart veel administrative werkzaamheden. Verdere informatie kunt u in bijgaande link lezen en evt downloaden:

Met betrekking tot eventueel studies verwijzen we naar de volgende voorbeelden;

Research papers

  • Er zijn talloze research papers beschikbaar, bent u geïnteresseerd in deze studies laat het ons weten en we sturen ze graag op

 Nederlandse Flyer, Download hier U Nederlands talige flyer van Rehacom

 

Video Rehacom