Wanneer het prototype eindelijk gelanceerd mag worden…

Gepost door: Susan Booijink op 15 november 2018

De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Ook bij TecnoBody en Tyromotion. De Medica beurs in Düsseldorf stond volop in het teken van innovatie. Hankamp Rehab was er bij en kon de nieuwe ideeën van haar leveranciers met eigen ogen aanschouwen.

Lees meer

Cognitieve therapie in beeld

Gepost door: Susan Booijink op 14 september 2018

Het belang van cognitieve therapie tijdens het revalidatieproces lijkt te worden onderschat. De nadruk lijkt voornamelijk te liggen op het herwinnen van de motorische functies. Onderzoek toont echter aan dat cognitieve therapie wel degelijk invloed heeft op het herstel van de patiënt.

Benieuwd naar wat Hankamp Rehab hierin te bieden heeft? Lees dan snel verder.

SaeboMAS vergroot betrokkenheid patiënt

Gepost door: Susan Booijink op 26 juni 2018

Therapeuten zijn erg enthousiast over de functionaliteiten van de SaeboMAS. Zij zijn echter niet de enigen; de reacties van patiënten met een verstoorde arm- handfunctie zijn lovend. Lees meer

ZeroG overtreft concurrent

Gepost door: Susan Booijink op 18 mei 2018

De ZeroG maakt opnieuw zijn beloftes waar. Waar de verwachtingen van de ZeroG al hoog waren, blijkt de medische wereld steeds meer overtuigd te zijn van de effectiviteit van de Dynamische Body Weight Support Robot. Zo heeft het kinderziekenhuis duPont in Delaware de ZeroG van Aretech verkozen boven zijn concurrent. De reden? Ze willen alleen het beste voor hun patiënten. Het bewijst maar weer dat de ZeroG van Aretech  dan ook het grootste bereik heeft wat gewichtsondersteuning en inzetbaarheid bij verschillende aandoeningen betreft.

Een ander voorbeeld van het nut van de Zero G kregen wij afgelopen week te horen in Nederland. De patiënt die een dwarslaesie opliep ten gevolge van een Mountain Bike ongeval, kan inmiddels weer een aardig aantal meters lopen met behulp van de Zero G. Volgens de therapeut was dit zonder de ZeroG nooit gelukt: “Ik had het niet aangedurfd. Met de ZeroG voel ik mij safe en de therapie kost mij geen enkel zweet druppeltje. Het is echt een zeer mooie aanvulling op de behandelmogelijkheden die wij al hadden. Bovendien kan ik nu sneller met de patiënten aan de gang.”

Aretech (2018)

 

De rol van Sensor-Based Technologie in het revalidatieproces

Gepost door: Susan Booijink op 14 mei 2018

De ontwikkelingen volgen elkaar tegenwoordig in hoog tempo op. Ook de ontwikkelingen op het gebied van techniek staan niet stil en dit vindt zijn weerslag in de revalidatiebranche. Zo begint sensor-based technologie een steeds belangrijkere rol te spelen tijdens het revalidatieproces. Immers geldt: meten is weten.

Lees hier het volledige artikel.