Achtergrondinformatie

ZeroG V3

De ZeroG V3 is een Dynamische Body Weight Support Robot waarmee patiënten op een veilige en intensieve manier loop-, zit- en balanceeroefeningen uitvoeren. De voordelen beperken zich echter niet alleen tot de patiënt, ook de therapeut heeft profijt van de ZeroG.

Voordelen Zero G V3

Verscheidenheid

Op een veilige manier een scala van patiënten kunnen behandelen door middel van een verscheidenheid aan dagelijkse activiteiten waaronder lopen, balanceren, stappen, opstaan en zitten.

Intensieve training in een vroeg stadium

Patiënten kunnen in een vroeg stadium (mits natuurlijk dat ze medisch stabiel zijn)  beginnen met het revalidatieproces. Het is inmiddels bewezen dat intensieve interventies na een neurologische aandoening een positief resultaat kunnen hebben op herstel.

Dynamic Body-Weight Support

Het voelt heel natuurlijk en compenseert voor krachteloosheid en slechte coördinatie. Patiënten kunnen actief oefenen in de bewegingen waarbij grote verticale verschillen overbrugt moeten worden (bijvoorbeeld: van zittend naar staand, van de vloer omhoog komen) waarbij gedeeltelijk “offloading” gedaan wordt.

Valpreventie

Zonder risico van vallen voelen patiënten zich veilig wat met zich meebrengt dat nadelige compensatie strategies van de patient vermeden worden.

Anticipatie balanstrainingen

ZeroG’s Interactieve Balans Programma helpt bij het bijbrengen hoe te anticiperen bij verlies van balans.

Het monitoren van patiëntherstel

Klinische meeting en training data worden opgeslagen na elke sessie zodat er per patiënt een progressie rapport opgesteld kan worden.

Veilig

Therapeuten en patiënten worden door het trainen met de Zero G  beschermd tegen eventuele vervelende ongelukken door vallen. Het is dus ook voor de therapeut een stuk veiliger en minder belastend  om met patiënten te werken.

Gebruiksvriendelijk

De Set-up tijd bedraagt maar en paar minuten, dit in vergelijking met alle andere loop robotten. De touchscreen and draadloze therapeut user interface zijn zeer gebruiker vriendelijk ontworpen.

Kosten gunstig

Een enkele therapeut kan zelfs de meest grote en zwaar aangedane patiënt behandelen, dit helpt met de kosten laag te houden.

Studies Zero G V3

Net als bij alle Hankamp producten, zijn er ook van de ZeroG diverse studies uitgevoerd die het nut en de effectiviteit van het product kunnen aantonen. Bijgesloten vindt u een aantal links met research papers van de Zero G. Mocht u nog meer info wensen dan zijn wij natuurlijk altijd bereid om een presentatie te geven bij u in het centrum zodat meerdere collega’s door middel van beeld en geluid kunnen zien hoe het product werkt en wat de voordelen ervan zijn ten opzichte van andere Loop Robot producten.

Wetenschappelijke artikelen

Meer artikelen zijn op aanvraag verkrijgbaar

Video Zero G V3